eAr canDy

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Polka-Dot world!


Nομίζω δεν υπάρχει καλύτερη εισαγωγή στο θέμα για polka dots απο αυτό το video!





Το πουά επέστρεψε πιο δυναμικά απο ποτέ καθώς μεγάλοι οίκοι το ενέταξαν στις συλλογές τους τόσο σε παντελόνια, φορέματα και μπλούζες όσο και σε παπούτσια,τσάντες και άλλα αξεσουάρ καθιστώντας το must για αυτό τον χειμώνα και όχι μόνο. Ο Marc Jacobs του έδωσε ένα πιο vintage υφος ενώ δεν έλειψε και η πιο sexy εκδοχή των polka dots στην collection της Lanvin χωρίς βέβαια ενώ αυτή η τάση να αφήσει ασυγκίνητους και άλλους μεγάλους οίκους όπως Gucci,YSL,Salvatore Ferragamo κ.α. 

Marc Jacobs

Gucci

Η ιστορία των polka dots είναι πολύ μεγάλη καθώς εισέβαλλε στο χώρο της μόδας με τη μορφή της Minnie Mouse ενώ πήρε μια πιό κομψή νότα στις δεκαετίες 40'-50' με τα polka dots dresses που φορέθηκαν απο mairilyn monroe,Elizabeth Taylor και επισφράγισαν για δυο δεκαετίες Αργότερα συνέχισε να απογειώνετε ως τάση απο οίκο Christian Dior ενώ επίσης οι Comme des garcons, Miuccia Prada και Stella mcCartney το ενέταξαν στις collections τους.Στις μέρες μας το polka dots print απογειώθηκε με τη συνεργασία Marc Jacobs και Yayoi Kusama,YSL,Lanvin κλπ.
Η μακρά ιστορία του και το χαριτωμένο ύφος του πουα που παραπέμπει στη γλυκύτητα και την chic και girly εκδοχή είναι μερικοί απο τους λόγους που το πουά παραμένει στις βασικές λέξεις-κλειδιά της μόδας!
Diane von Furstenberg

Lanvin


Σίγουρα αυτές οι παιχνιδιάρικες τελίτσες μπορεί να δώσουν φοβερό στυλ όμως πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα!
Αρχικά καλό θα είναι να υπάρχει μόνο ένα κομμάτι με πουά μοτίβο ενώ το υπόλοιπο σύνολο πρέπει να είναι πιο ουδέτερα κομμάτια ώστε να υπάρχει ισορροπία (πχ. jeans, nude αποχρώσεις)  Eξαιρετικός είναι ο συνδυασμός polka dots με ρίγες ή floral ενώ extra tip για τις κρύες μέρες του χειμώνα ο συνδυασμός πουά με τσάντα ή κασκόλ σε κάποιο έντονο χρώμα (πχ.πράσινο ή κόκκινο) θα δώσει μία πινελιά στυλ στην καθημερινότητα σας!

Marc Jacobs

Απολαύστε τα videos παρακάτω !
                                     



                                     

1 σχόλιο:

  1. Exo kai ego ena blog edo kai 1,5 xronia, kai mou aresei na ipostirizo ta nea blog!!! Fisika kai tha kano following, my pleasure! looking forward to more posts!
    Kisses, Vanda

    ΑπάντησηΔιαγραφή