eAr canDy

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

RGB Colorspace Atlas-Ο Άτλας των χρωμάτων


O Αμερικανός καλλιτέχνης Tauba Auerbach σε συνεργασία με τον Daniel E.Kelm δημιούργησαν το RGB colorspace athlas.Επρόκειτο για έναν ογκώδη τόμο που περιέχει ψηφιακές εκτυπώσεις και μας παρουσιάζει κάθε μεταβολή του πρότυπου χρώματος RGB. 


 Το πρότυπο χρώματος RGB είναι ένα προσθετικό πρότυπο στο οποίο τα χρώματα κόκκινο, πράσινο και μπλε (χρώματα που χρησιμοποιούνται συχνά σε προσθετικά χρωματικά πρότυπα) συνδυάζονται με διάφορους τρόπους για να αναπαραχθούν άλλα χρώματα.

 Το όνομα του προτύπου και η σύντμηση RGB προέρχονται από τα τρία βασικά χρώματα το κόκκινο, το πράσινο και το μπλέ.
 Αυτά τα τρία χρώματα δεν πρέπει να συγχέονται με τα τρία ανακλαστικά χρώματα κόκκινο, μπλε, και κίτρινο, τα οποία αναφέρονται στον χώρο των τεχνών ως βασικά χρώματα.
Ουσιαστικά δηλαδή αυτός ο κύβος-βιβλίο που κατασκευάστηκε είναι ένας χρωματικός  atlas που απεικονίζει κάθε χρώμα που μπορεί να φανταστεί κανείς.
Τι μπορεί να κάνει ένα τέτοιο άρθρο σε ένα blog μόδας;
Να αποδείξει για ακόμη μία φορά πόσο άρρηκτα συνδεδεμένα είναι η τέχνη με τη μόδα..Με συνδετικό κρίκο σε αυτή τη περίπτωση τα χρώματα!


Πηγή:http://laughingsquid.com

2 σχόλια:

  1. τι τέλεια χρώματα! φανταστικό ! είμαι μέλος στο blog σου με το όνομα όλγα κόνιαρη! θα χαρώ πολύ αν θελήσεις κι εσύ να γίνεις μέλος στο δικό μου! www.beautywitholga.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή