eAr canDy

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Iris Van Herpen FW2012-2013. --When art meets fashion--


H Iris Van Herpen είναι μία σχεδιάστρια μόδας η οποία ξεκίνησε το δικό της label το 2007, ενώ το ύφος των δημιουργιών της χαρακτηρίζεται ως φουτουριστικό.
To ενδιαφέρον της Van Herpen για τις τέχνες και η ενσωμάτωση τους στα δημιουργήματα της είναι εμφανής,αν λάβει κανείς υπόψην τις συνεργασίες καθώς μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί εκτός των άλλων με χορογράφους,σκηνογράφους,χορευτές,γραφίστες και πολλούς αρχιτέκτονες.
Eπιπλέον η Bjork στο εξωφυλλό του album Βiophilia, σε συναυλίες της αλλά και στο videoclip που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου έχει φορέσει φορέματα της Iris van Herpen.


Ξεκίνησε να σχεδιάζει ρούχα με απαλά υφάσματα αλλά πολύ γρήγορα θεώρησε ότι αυτό περιόριζε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία της οπότε καινοτόμησε χρησιμοποιώντας νέα υλικά με ανορθόδοξους μέχρι τότε τρόπους. 
Άλλωστε σε όλες τις collections κυριαρχεί το καινοτόμο στυλ της καθώς πειραματίζετε με διάφορα υλικά,τεχνικές και τεχνολογίες.
Τα πειράματα αυτά ενέδωσαν καρπούς καθώς το αποτέλεσμα είναι δημιουργήματα, τα οποία θυμίζουν έργα τέχνης.
Η τέχνη της αρχιτεκτονικής και της γλυπτικής αποτελούν μεγάλες επηρροές για αυτή την Iris Van Herpen και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το αντιληφθούμε πολύ εύκολα παρατηρώντας τα φορέματα της. 

Επιπλέον η Iris Van Herpen εισήγαγε στο χώρο της μόδας τη 3D printing, ενώ αργότερα εξέλιξε ακόμα περισσότερο τα prints προσθέτοντας χειροποίητες λεπτομέρειες.
Άλλωστε αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της σχεδιάστριας. Ο συνδυασμός νέων και καινοτόμων τεχνολογιών με χειροποίητη εργασία.

H νέα της συλλογή "Ηybrid Holism" που σας παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο χαρακτηρίζεται απο πληθωρικά κομμάτια με υπερβολικούς όγκους,γεωμετρικά κοψίματα,μεταλλικές επικαλύψεις,δέρμα,ρητίνη και σκληρό χαλκό.

Τα δημιουργήματα της πολλές είναι μη φορέσιμα όμως είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα ότι η μόδα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη τέχνη και η φαντασία δεν έχει όρια.
                         

                        Haute Couture Fall Winter 2012/2013 by Iris Van Herpen | Full Fashion Show



                                Kαι το videoclip της Βjork με τη δημιουργία της Iris Van Herpen


http://www.thecreatorsproject.com/
www.vogue.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου